Rucola

Rucola zaaien we meerdere malen per jaar. Altijd fijn om een klein handje te kunnen oogsten als je op de tuin bent. Rucola is lid van de kolenfamilie.

Hoe oogsten

Snij vlakboven de grond af. De plant kan weer aangroeien en dan kan er voor een tweede keer van geoogst worden. Als de plant gaat bloeien: ook de bloemetjes kan je eten.

Hoe gebruiken

Lekker op een boterham met kaas of in een salade.

Recept: Pesto van rucola

Benodigdheden:

  • 50 gr Rucola
  • 3-4 blaadjes verse basilicum
  • 2 el Pijnboompitten
  • circa 6 el olijfolie
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie) totdat ze mooi bruin zijn. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal goed fijn.

Ik gebruikte oude kaas omdat ik geen Parmezaanse kaas in huis had en een vijzel omdat ik geen keukenmachine heb. Voor iedereen die denkt dat pesto maken moeilijk is en veel tijd kost. Gewoon een keer proberen en dan ben je om.