Vrijwilligerswerk

Meewerken op de tuin is voor deelnemers niet verplicht maar wel zeer welkom. Ben je geen deelnemer maar heb je wel zin om op de tuin mee te helpen dan is dat ook mogelijk. Op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er op de tuin gewerkt. In drukke tijden wordt er ook regelmatig op woensdag gewerkt.  Heb je belangstelling om mee te helpen neem dan contact op met tuinder Marga Verheije. Zij bespreekt dan met je wat je kan doen en hoe het vrijwilligerswerk op de tuin geregeld is.

Hulp is altijd welkom in de groentetuin. Heb je zin om in de bloementuin of kruidentuin te werken, te helpen bij de compost of bij het fruit laat het dan weten. Ben je meer een klusser? Hulp bij onderhoud van het gereedschap en de schuren en bouwprojecten is ook zeer welkom. Of heb je meer zin om boeketten te maken, begeleiding te geven bij het oogsten, om een kookworkshop te geven of te helpen bij open dagen en andere activiteiten, het kan allemaal. Voor het werk op de tuin hoef je geen groene vingers te hebben.

Heb je zelf een idee hoe de tuin nog fijner en  mooier gemaakt kan worden en wil je daar vorm aan geven dan horen we het ook graag.

Dagbesteding

Veel mensen ervaren werken op het land als gezondmakend:  handen in de aarde, in de buitenlucht, ritmisch werk, beleven van de seizoenen, gezamelijkheid en gezelligheid.
Daarom biedt Moestuin Leyduin al sinds de oprichting in 2012 aan mensen met een begeleidingsvraag de mogelijkheid om mee te werken op de tuin.
Sinds 2014 verzorgt Veerkracht Dagbesteding o.l.v. Hannah Verdegaal de begeleiding van de dagbesteding. Deelnemers kunnen (jong)volwassenen en ouderen zijn met bijvoorbeeld een psychiatrische achtergrond, dementie, verstandelijke beperking of burn-out.
Voor meer informatie of aanmelding:

Hannah Verdegaal
veerkrachtdagbesteding@upcmail.nl
06-42845846

Download hier de informatiefolder

Stage lopen

Moestuin Leyduin is een erkend leerwerkbedrijf. Studenten van de BD landbouw opleiding van de  Warmonderhof zijn welkom om stage te lopen. Je kan in korte tijd veel praktijkervaring opdoen omdat er veel verschillende teelten zijn. Je kan ook ervaren of een CSA-tuinderij iets voor jou is. De tuinder betrekt je bij het maken van het teeltplan en bij de bedrijfsvoering. Ben je geïnteresseerd om stage te lopen bij de dagbesteding dan is dat ook mogelijk. Scholieren die een korte maatschappelijke stage op de tuin willen lopen zijn ook welkom.

Kijkje nemen

Als het hek open staat mag je een kijkje komen nemen op de tuin. We zijn in elk jaar ook op een aantal zondagmiddagen open. Kijk in de agenda. Honden mogen niet de tuin op. Bij het toegangshek is een plek waar honden vastgebonden kunnen worden.

Groepsbezoek en rondleiding

De tuin is op afspraak met een groep te bezoeken. We staan ook open voor team-uitjes, workshops en andere kleinschalige activiteiten. De tuinder kan vertellen wat er mogelijk is en wat het kost.

Activiteiten

We starten het seizoen met een feestelijke seizoensopening. Voor de deelnemers wordt er elk jaar een oogstfeest georganiseerd. En daarnaast hangt het af van wensen en ideeën. Regelmatig worden in de verblijfsschuur documentaires gedraaid over onderwerpen die met de tuin te maken hebben. Voorafgaand kan je meedoen aan de gezamenlijke maaltijd. De tuinder en imker geven van tijd tot tijd een rondleiding. In de planning voor 2018 zit verder een moestuindiner, een workshop hoe je van kruiden zoals goudsbloem zalf kan maken, een workshop “lekker koken met moeilijke groenten” en “kunst op de tuin”. Regelmatig is de tuin op zondagmiddag open om er lekker rond te struinen of te picknicken. Van half mei tot eind september eet een groep deelnemers op donderdagavond op de tuin. Als je zin hebt om een keer mee te eten laat het dan weten.