Vrijwilligerswerk

Meewerken op de tuin is voor deelnemers niet verplicht maar wel zeer welkom.  Tijdens het oogstseizoen wordt er op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag  op de tuin gewerkt. Op woensdag is er ook een groep mensen die op Berkenrode werken op het stuk land dat we daar mogen gebruiken.  Heb je belangstelling om mee te helpen neem dan contact op met tuinder Marga Verheije of Marja Dijkzeul. Zij bespreekt dan met je wat je kan doen en hoe het vrijwilligerswerk op de tuin geregeld is.

Heb je zin om bij de groenteteelt te helpen of om in de bloementuin of kruidentuin te werken, te helpen bij de compost of bij het fruit laat het dan weten. Ben je meer een klusser? Hulp bij onderhoud van het gereedschap en de schuren en bouwprojecten is ook zeer welkom. Of heb je meer zin om boeketten te maken, begeleiding te geven bij het oogsten, om een kookworkshop te geven of te helpen bij open dagen en andere activiteiten, het kan allemaal. Voor het werk op de tuin hoef je geen groene vingers te hebben.

Stage lopen

Moestuin Leyduin is een erkend leerwerkbedrijf. Studenten van de BD landbouw opleiding van de  Warmonderhof maar ook BBL-ers van andere opleidingen zijn welkom om stage te lopen. Je kan in korte tijd veel praktijkervaring opdoen omdat er veel verschillende teelten zijn. Je kan ook ervaren of een CSA-tuinderij iets voor jou is. De tuinder betrekt je bij het maken van het teeltplan en bij de bedrijfsvoering.

Vacature

Het tuindersteam bestaat momenteel uit twee part-time en een full-time tuinder. Wegens vertrek van één van de tuinders eind 2024 zoeken we een die tuinder die de exploitatie en organisatie van de tuin op zich wil nemen.

De nieuwe tuinder zal in overleg met de andere tuinders en het bestuur van Stichting Moestuin Leyduin bepalen wie er naast haar/hem nog meer werkzaam zullen zijn op Moestuin Leyduin en in welke constructie.

Profiel

Je bent een ervaren tuinder die naast de werkzaamheden op het land ook de communicatieve, coördinerende en administratieve taken op zich neemt. Je wordt het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers, stagiaires en vrijwilligers en onderhoudt belangrijke externe contacten. Je houdt van aanpakken, kan goed beoordelen wat er moet gebeuren en kan prioriteiten stellen. Je durft beslissingen te nemen en kan leiding geven. Je bent flexibel, verbindend, communicatief en ondernemend en kan goed met mensen omgaan Je hebt een frisse inbreng en ziet nieuwe kansen en mogelijkheden voor Moestuin Leyduin.

Wat wij bieden

Je komt te werken op een goed draaiende CSA zelfoogsttuinderij. We hebben een langdurend huurcontract met Landschap Noord-Holland. Moestuin Leyduin bestaat 14 jaar en heeft een vaste groep betrokken deelnemers en vele enthousiaste vrijwilligers. Voorzieningen zoals onderdak, tunnelkassen, beregening, gereedschap zijn goed geregeld.

Alle bezittingen op de tuin zijn van de gemeenschap van deelnemers daarom zijn er geen overnamekosten voor de nieuwe tuinder.

In seizoen 2024 willen we genoeg tijd hebben om een keuze te maken voor de nieuwe tuinder(s) Daarom dat we de procedure al in het voorjaar van 2024 starten. We hebben dan tijd voor een goede kennismaking, overdracht en inwerkperiode

Stuur je sollicitatiebrief inclusief C.V. naar marga@moestuinleyduin.nl. We zijn benieuwd naar je motivatie. Heb je vragen: bel Marga op 06-53801405

Kijkje nemen

Als het hek open staat mogen bezoekers een kijkje komen nemen op de tuin.

Honden mogen niet de tuin op. Bij het toegangshek is een plek waar honden vastgebonden kunnen worden.

Groepsbezoek en rondleiding

De tuin is op afspraak met een groep te bezoeken. We staan ook open voor team-uitjes, workshops en andere kleinschalige activiteiten. De tuinder kan vertellen wat er mogelijk is en wat het kost.

Activiteiten

We starten het seizoen met een feestelijke seizoensopening. Voor de deelnemers wordt er elk jaar een oogstfeest georganiseerd. En daarnaast hangt het af van wensen en ideeën. In de zomer organiseren we zogenaamde “aanschuifdiners”. Iedereen neemt wat lekkers mee. De pizza-oven gaat aan en meestal is er muziek. De tuinder en imker geven van tijd tot tijd een rondleiding. Een keer in de twee jaar organiseren we “kunst in de tuin”. Regelmatig worden er workshops gegeven. Houd de agenda op deze website in de gaten.