Vrijwilligerswerk

Meewerken op de tuin is voor deelnemers niet verplicht maar wel zeer welkom.  Tijdens het oogstseizoen wordt er op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag  op de tuin gewerkt. Op woensdag is er ook een groep mensen die op Berkenrode werken op het stuk land dat we daar mogen gebruiken.  Heb je belangstelling om mee te helpen neem dan contact op met tuinder Marga Verheije of Marja Dijkzeul. Zij bespreekt dan met je wat je kan doen en hoe het vrijwilligerswerk op de tuin geregeld is.

Heb je zin om bij de groenteteelt te helpen of om in de bloementuin of kruidentuin te werken, te helpen bij de compost of bij het fruit laat het dan weten. Ben je meer een klusser? Hulp bij onderhoud van het gereedschap en de schuren en bouwprojecten is ook zeer welkom. Of heb je meer zin om boeketten te maken, begeleiding te geven bij het oogsten, om een kookworkshop te geven of te helpen bij open dagen en andere activiteiten, het kan allemaal. Voor het werk op de tuin hoef je geen groene vingers te hebben.

Stage lopen

Moestuin Leyduin is een erkend leerwerkbedrijf. Studenten van de BD landbouw opleiding van de  Warmonderhof maar ook BBL-ers van andere opleidingen zijn welkom om stage te lopen. Je kan in korte tijd veel praktijkervaring opdoen omdat er veel verschillende teelten zijn. Je kan ook ervaren of een CSA-tuinderij iets voor jou is. De tuinder betrekt je bij het maken van het teeltplan en bij de bedrijfsvoering.

Kijkje nemen

Als het hek open staat mogen bezoekers een kijkje komen nemen op de tuin.

Honden mogen niet de tuin op. Bij het toegangshek is een plek waar honden vastgebonden kunnen worden.

Groepsbezoek en rondleiding

De tuin is op afspraak met een groep te bezoeken. We staan ook open voor team-uitjes, workshops en andere kleinschalige activiteiten. De tuinder kan vertellen wat er mogelijk is en wat het kost.

Activiteiten

We starten het seizoen met een feestelijke seizoensopening. Voor de deelnemers wordt er elk jaar een oogstfeest georganiseerd. En daarnaast hangt het af van wensen en ideeën. In de zomer organiseren we zogenaamde “aanschuifdiners”. Iedereen neemt wat lekkers mee. De pizza-oven gaat aan en meestal is er muziek. De tuinder en imker geven van tijd tot tijd een rondleiding. Een keer in de twee jaar organiseren we “kunst in de tuin”. Regelmatig worden er workshops gegeven. Houd de agenda op deze website in de gaten.