Aziatische mesclun
Aziatische mesclun is een mengsel van jong te oogsten bladgewassen zoals paksoi, raapsteel, rucola en rode en groene bladmosterd. Al deze gewassen zijn kruisbloemigen en maken deel uit van de kolenfamilie.
Hoe oogsten?
Je pakt een bosje blaadjes vast en snijdt die af net boven het groeipunt (ongeveer 1,5 centimeter boven de grond). Het groeipunt is te vinden in het hart van de plant, waar je al weer kleine blaadjes ziet komen. Die kleine blaadjes kunnen dan verder groeien en na een paar weken kan er weer geoogst worden. Je oogst “voor de voet weg”. Dat betekent dat je begint te oogsten waar je voorganger gestopt is, dus niet ergens middenin de rij.
Recept
Mengen met lekkere olijfolie, azijn, geitenkaas, rozijnen, noten, sla, gedroogde tomaat enz. enz. Zo maak je een lekkere, pittige salade. Je kan ook mengen met sla en vers spinazieblad.
Toch liever eerst wat zachter maken door te verwarmen, behandel de Aziatische mesclun dan als raapsteeltjes.