ijskruid

IJskruid is een woestijnplant die van  zon en warmte houdt. De kwali­teit verbetert naarmate ze aan meer hitte wordt blootgesteld. Zijn naam dankt de plant aan zijn glinsterende, doorschijnende blaasjes, die zich op de stengels en de bladeren bevinden. Onder deze blaasjes bevinden zich klieren, die natriumcarbonaat uitscheiden. Daarom wordt de plant ook wel “sodaplant” genoemd. Het veroorzaakt de wat zoutige smaak. IJskruid bloeit prachtig en de insecten zijn er dol op. De plant kruipt over de grond en kan fors uitgroeien

Hoe oogsten

Snij van de grote onderste bladeren of snij een stengel af. Zowel het blad als de stengel is eetbaar.

Hoe bereiden

De stengels zijn lekker bij een drankje als snack. Meng blad en stengel door een salade. Maak een salade van komkommer, tomaat, ijskruid met een lekkere dressing. Je kan het blad ook als spinazie bereiden dus even kort koken of roerbakken.