Iedere moestuinder kan er over meepraten. Soms zijn er teveel gewassen tegelijk oogstbaar. Je besluit dan de oogst van bepaalde groenten, waarbij dat kan, nog even uit te stellen. Dat kan [...]
Marco van Keijzerswaard, deelnemer van onze tuin, maakte een prachtig boek over food design. Dat boek, Foodbrusher, deelt hij nu gratis uit aan allen deelnemers van de moestuin. Neem jouw [...]
Wat is het fijn om na de vakantie weer op de moestuin te zijn. Om te zien hoe alles er bij staat, bij te praten met Marja, de poezen te aaien. Te zien […]
Deze week kun je van alles wat oogsten: geen enorme hoeveelheden, maar een mix van verschillende groenten, aangevuld met kruiden en veldbloemen. Vergeet ook niet een tussenstop in de bloementuin, [...]
Het is heerlijk voor iedereen die nu in de tuin werkt: niet te hoge temperatuur, een zonnetje, en tussendoor een buitje – de beregening hoeft niet aan. Anders dan in het Verenigd Koninkrijk […]
Iedereen die vorige week op de tuin is geweest, heeft de twee omgewaaide bomen gezien. De monumentale eik en es blokkeerden het pad bij het oogstbord. De bomen waren naar inschatting van het […]
Gisteren (dinsdag) liepen Marja en ik door de tuin en bespraken wat de oogst van deze week zal zijn. We genoten van de bloementuin en van de bedden met bloemen die rechtsachter op […]
Dat was, vorige week vrijdag, een geslaagde “langste dag op de tuin”. Veel mensen, lekker eten, muziek, pizza en onze eigen Leyduin bubbelwijn. Kortom een fijne zwoele zomeravond. Ook deze week [...]
Het grotetassenseizoen is begonnen! Neem voldoende zakjes, bakjes en tijd mee. Want je bent even bezig om alles te oogsten. Zeker als je ook nog bloemen wilt plukken uit de bloementuin. Wat we [...]
Net als mensen gedijdt de ene plant beter bij warmte dan de andere. Aardbeien vinden het boven de 25 graden echt te warm, voor de watermeloen is dat geen probleem. Het ijskruid kan […]