Tuinbericht

week 27-2023: 6, 7 en 8 juli

Oogst deze week

  • wie wind zaait zal storm oogsten
  • er is oogst maar we weten nog niet wat

Gisteren (dinsdag) liepen Marja en ik door de tuin en bespraken wat de oogst van deze week zal zijn. We genoten van de bloementuin en van de bedden met bloemen die rechtsachter op het veld staan. Ik maakte een foto van een boeketje wat ik daar plukte voor bij het tuinbericht. Een voorbeeld voor wat je deze week zelf zou kunnen plukken. Het plan was dat er vandaag geoogst zou worden op Berkenrode, o.a. spitskool.

Maar nu is alles anders. Marja maakte vanmorgen (woensdag) door het hek de foto die je nu bij het tuinbericht ziet. Boom om. Ze durfde verder de tuin niet op. Wat we er gaan aantreffen nadat de storm is gaan liggen weten we dus nog niet. Het oogsten op Berkenrode ging vandaag niet door. Er is zeker oogst maar wat dat zal zijn kunnen we nu nog niet zeggen. Of dat veldboeketje er inzit, we hopen het maar het is echt afwachten. Waarschijnlijk maak ik later deze week een nieuw bericht. Kom anders gewoon en laat je verrassen.

Voor velen komt de vakantie eraan. Als je weg gaat en anderen laat oogsten wijs die dan op de openingstijden. Dat geldt trouwens ook voor de thuisblijvers. We merken dat vooral op zaterdag mensen nog vlak voor of zelfs na oogsttijd binnen komen. Doe dat alsjeblieft niet.

We zijn op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 open en op zaterdag van 9.00 tot 16.00.

Zaterdag 8 juli gaan we onder leiding van imker Albert weer een (wilde) bijentelling doen. We beginnen om 14.00. Wil je graag meer leren over bijen en andere bestuivers kom dan. Ervaring is niet nodig. Door regelmatig een telling te doen leren we meer over de bijen- en insectenstand op de tuin.