Over de oogst Andijvie: niet iedereen blijkt er fan van te zijn. Daarom onderaan dit bericht een recept van iemand die niet van andijvie hield (er zelfs van gruwde) en daarom naar een […]
Over de oogst De biet die we deze week oogsten is de chioggia. Zoet van smaak en roze van kleur. Naast de paarse sperziebonen (die groen worden als je ze kookt) deze week […]
Deze week kan er voor het laatst dit jaar op donderdag tot 21.00 geoogst worden. In september kan je op donderdag tot 20.00 uur komen. Zeker met mooi weer is ’s avonds oogsten […]
Van palmkool oogst je de onderste grote bladeren. Zolang de top van de plant blijft staan blijft ze verder groeien en kunnen we er lang van oogsten. In de oogstwijzer vind je meer […]
Over de oogst Er zijn deze week meerdere of/of groente. Dat komt omdat er verschillende groentes zijn waarvan niet genoeg is voor iedereen, maar wel geoogst kunnen worden. Spannend dus wat er nog [...]
Over de oogst Deze week kan er roodlof geoogst worden. De roodlof is bitter van smaak, bitterder dan de witlof. Je moet er van houden. Het zal dan ook een keuze groente zijn, […]
Over de oogst Van het jaar voor het eerst tomaatjes op de oogstlijst. Ze staan ( hangen) prachtig in de regelmatig zeer hete kas. Er wordt dus ’s morgens zo vroeg mogelijk geplukt […]
Over de oogst De eerste sperziebonen van dit jaar. Pluk ze voorzichtig. De bonen staan dicht op elkaar en er zitten nog veel bloemetjes en kleine boontjes tussen. Geef die de kans om […]
Over de oogst Veel mensen hebben er al verlekkerd naar gekeken en gevraagd of ze echt nog niet geoogst konden werden. Deze week is het zover. We gaan de aalbes (rode bes) oogsten. […]
Op de website worden foto’s geplaatst die op de tuin genomen zijn. Als je op zo’n foto staat en niet wilt dat die getoond wordt laat het dan weten. Dan wordt de foto […]