Week 9-2020: studenten en winterklussen
Onderzoek doen naar CSA-tuinderijen blijkt geliefd bij studenten. Regelmatig vullen we vragenlijsten in en geven interviews. Onlangs zijn we benaderd door een groepje studenten uit Wageningen en een student uit Utrecht. Ze willen niet alleen van de tuinders weten of het CSA model bevalt maar ook van de deelnemers. De studenten uit Wageningen doen een onderzoek naar het verdienmodel van CSA’s en vragen of jullie een korte enquête willen invullen (zie hieronder).
https://forms.gle/zeAAZEMAZ4WDuoYU6
Gideon Loerakker (Universiteit van Utrecht) wil een aantal deelnemers interviewen. Centrale vraag: waarom ben je deelnemer, in hoeverre houd je bij aanschaf van voedsel rekening met duurzaamheid. Gideon is 12 maart op de tuin. Als je geïnterviewd wilt worden. Laat het dan weten.
Ondertussen hebben we op de tuin genoeg van alle regen en storm. Vorig jaar gingen op 22 februari al de eerste zaden de grond in. Daar is nu nog geen denken aan. Het is veel te nat. We zitten toch niet stil. De palen voor de peulen en de kapucijners staan al weer op hun plek. Als het weer het even toelaat verspreiden we mest en compost en doen de eerste grondbewerking. De opkweekkas wordt ingericht zodat er straks genoeg plaats is voor alle plantjes die daar het licht gaan zien. We zijn bezig met nieuwe bordjes (hout ipv plastic) voor bij de bedden. Alle nestkasten zijn schoongemaakt en opgehangen. We hebben bij sommige kasten al koolmezen gezien die een kijkje kwamen nemen. De bessen en de peren zijn gesnoeid. In de verblijfsschuur is alles schoongemaakt en opgeruimd. Kortom met de winterklussen zijn we goed op dreef.
Komende week (week 10) komt het eerste plantgoed voor in de kas. Paksoi, sla, andijvie en koolrabi gaan dan de grond in. In week 16 hopen we dan de eerste oogst te hebben. We zien er naar uit om jullie vanaf dan weer wekelijks op de tuin te zien.