Tuinbericht

week 22-2024: 29 en 31 mei en 1 juni

Oogst deze week

  • sla
  • bosuitjes
  • verse knoflook
  • en verder afwachten

Half oktober stond de tuin blank. Vervelend maar het was het eind van het seizoen. We oogstten de tuin leeg en half november was het oogstseizoen afgelopen. We hadden niet kunnen bedenken dat het de hele winter nat zou blijven en dat we zelfs nu in het voorjaar (eind mei) nog zoveel wateroverlast zouden hebben. Afgelopen zaterdag was de tuin weer kletsnat. Veel gewassen stonden tot hun nek in het water. Je had laarzen nodig om het land op te gaan. We werden er verdrietig en een beetje moedeloos van.

Vandaag (het is maandag nu ik dit schreef) stuurde Marja het volgende bericht. “Alle plassen zijn sinds vanmiddag weg, minder slakken, nu komen de veenmollen maar die kunnen we hebben (hoop ik)”. Kortom: monter verder en hopen op betere tijden. Geen dramatisch tuinbericht dus (over verloren oogsten enz.), een foto van een leuk bloemetje bij het bericht (en geen foto van aardbeiplanten die in het water staan). “Het is wat het is”, was de meest door jullie gemaakte opmerking.

Vergeet niet om je op te geven voor de vlinderworkshop op 21 juni. Het wordt een leuke en leerzame middag. Meer info vind je in de agenda op de website.

Over de oogst

Sla. Natuurlijk!

Bosuitjes en verse knoflook.

En verder durven we niets te beloven.

Over de tuin

Nat dus. Zaaien, schoffelen en wieden lukte even niet. We gaan een inhaalslag maken. Volgende week meer.

Tot ziens op de tuin.