Tuinbericht

Week 7: Winter?

Oogst deze week

  • Al betaald?
  • Snoeien?
  • Kom langs!

Vorige week een korte vorstperiode. Veel zon en een bevroren grond. Van mij had het nog wel wat langer mogen duren. Mijn schaatsen lagen al goed geslepen klaar. Wie weet? De winter is nog niet voorbij.

Buiten

Op de moestuin is dit altijd een lastige periode. We willen buiten aan de slag. De bedden moeten op tijd klaar. De eerste plant- en zaaidagen komen er aan. Maar tegelijkertijd is dit ook een valkuil. De grond is nog koud. Het bodemleven wil nog wat rust. Dus elke dag is het weer afwegingen maken. Wat wel, wat nog niet.

Deze week gaan we aan de slag met de bedden voor de aardbeien en we gaan de palen zetten en draden en netten spannen voor de peulen en kapucijners. Ook op Berkenrode gaan we woensdag bedden klaar maken omdat daar binnenkort uien gepoot moeten worden. Op zaterdag gaan we ook weer aan de slag. Heb je zin om te helpen laat het dan weten. Wil je helpen bij het planten van de aardbeien. Dat staat voor 1 maart in de planning. Op 10 maart gaan we de appelbomen snoeien. We doen dat in de vorm van een workshop. Eerst wat theorie, dan onder begeleiding snoeien. Heb je zin om te leren snoeien en wil je deel maken van onze snoeiploeg meld je dan aan.

Binnen

Het meeste geregel achter de schermen (teeltplan, bestellingen) is achter de rug. Vandaag heb ik de deelnemersadministratie bijgewerkt. 15 februari is er weer een deadline. De betalingen voor de oogstaandelen 2018 moeten dan binnen zijn. Voor 75% is dat al gebeurd. Heb je nog niet betaald, regel dat dan snel. Ook als je een doorlopend deelnemerschap hebt moet je het geld zelf overmaken. Er is geen automatische incasso. Je kan deze link gebruiken. https://moestuinleyduin.nl/betalen-2018/

Wat ook is bijgewerkt is de website. In januari is Stichting Moestuin Leyduin opgericht die de taken van Stichting De Nieuwe Akker overneemt. Bij “over ons” kan je daarover lezen. Meer informatie volgt nog.

Mis je de tuin. Kom gerust een keer langs. Als het hek open staat ben je altijd welkom.

Tot ziens op de tuin!