Tuinbericht

Week 3: Stormachtig begin

Oogst deze week

  • aardpeer
  • palmkool
  • spruit
  • zo lang de voorraad strekt

Het jaar is nog geen drie weken oud en we hebben al twee stormdagen achter de rug. Gelukkig heeft de storm van 18 januari geen schade op de tuin gebracht. Tot nu toe hebben we een natte, vrij sombere winter. Ik zou graag nog een week strenge vorst hebben. Daarna een warme, droge lente, een mooie zomer met regelmatig regen en daarna een “Indian Summer”. Wie kan dat regelen?

Ondertussen is het teeltplan zo goed als af, zijn de meeste bestellingen gedaan, ligt de bloementuin op haar nieuwe plek. Bij mijzelf en het tuinteam begin ik nu, net als andere jaren rond deze tijd,  onrust te bespeuren. We zien een hoop werk op ons afkomen. Gaat het allemaal lukken? Ik noem het maar even: gezonde wedstrijdspanning. En ik weet ondertussen ook wel dat een tuinderij een kwestie van lange adem is. Geen sprint maar een lange afstandsloop. Waarbij we gelukkig ook tijd hebben om ons heen te kijken.

Op zaterdagen wordt er nu al weer regelmatig gewerkt. Dan mag je langskomen voor de laatste palmkool, spruit en aardpeer. Zo lang de voorraad strekt.