Tuinbericht

Week 50: 2018

Oogst deze week

  • boerenkool
  • palmkool

Heb je zin om boerenkool of palmkool te eten? De vorst is er over heen gegaan en er staat nog voldoende op het land. Vrijdag 14 december zijn we open van 13.30 tot 15.30. Heb je dan geen tijd maar kan je wel zaterdag langs komen, laat het dan vrijdag voor 13.00 weten. We zetten dan een portie klaar voor je buiten het hek.

In de schuur is vandaag kerstversiering opgehangen. Buiten wordt er hard gewerkt om een mooie vijver te maken. Maar er is ook veel tijd om plannen te maken, ervaringen te delen en te lezen.

Afgelopen weekend bezochten Marja en ik de jaarlijkse CSA-conferentie. Afwisselend wordt die in Nederland of België gehouden. Dit jaar was het in Antwerpen. Leuk en leerzaam om veel collega’s te spreken en om bedrijven te bezoeken. Tevreden keerden we weer naar huis, blij met onze eigen plek: Moestuin Leyduin. Op www.csa-netwerk.be vind je een leuk filmpje “de kracht van CSA”.

We hebben elke winter een studieproject. Dit jaar bespreken we het boek “Barstensvol leven”. Het is een interessant boek dat in gaat op vragen als: wat is vitale voeding,  wat is leven, hoe bepaal je vitaliteitswaarde van voeding, hoe verbouw je vitale voeding en wat kan je zeggen over de relatie gezondheid en vitale voeding. Nieuwsgierig? Kijk op: www.barstensvolleven.nl.

Nog niet betaald voor volgend jaar? Je hebt nog de tijd maar als je het dit jaar al doet betaal je minder omdat volgend jaar de BTW op groente en fruit omhoog gaat. Eerder ontving je daar al informatie per mail over.

Zo gaan we langzamerhand naar het einde van het jaar. We wensen iedereen een fijne winter in goede gezondheid toe.

Met hartelijke groet,

Marga en Marja