Tuinbericht

Week 40-2021: 7, 8 en 9 oktober

Oogst deze week

  • pompoen
  • sperzieboon
  • sla
  • winterpostelein
  • ui
  • biet
  • en waar verder nog vlaggetjes staan

Alle deelnemers hebben er bericht over ontvangen. Het oogstfeest dat op 3 oktober niet doorging (hele dag regen) is verplaatst naar zondag 10 oktober.

Het wordt dus een bijzonder weekend op de moestuin want zaterdag 9 oktober geeft onze imker een rondleiding, demonstreren verschillende deelnemers hoe ze gewassen van de tuin verwerken tot een bijzonder product en halen we samen de pompoenen van het land.

Over de oogst

Pompoen. Op 9 oktober vanaf 14.00 gaan we samen de pompoenen binnenhalen. Kom je al voor die tijd oogsten dan mag je er zelf een halen van het veld. Snijd de steel door met een mes. Zorg dat er nog een stukje steel aan de pompoen zit dan kan je hem lang bewaren.

Sperziebonen: Deze week echt de laatste van dit jaar? Weer, dunne lekkere boontjes. Niet lang houdbaar dus snel opeten.

Sla. Het slaseizoen zit er bijna op. Deze week voor iedereen nog een krop.

Winterpostelein. Snijd vlak boven de grond af. Lekker als salade, in een stampotje, door een omelet.

Ui en biet. Afwegen bij de oogsttafel. In de oogstwijzer staat een lekker recept voor pittige rode bietensoep!

Kijk verder waar er nog een vlaggetje staat. B.v. bij de Afrikaantjes, de rucola, snijbiet, raapsteel.

Over de tuin

In korte tijd hebben we heel veel regen gehad maar de grond kon al het water goed opnemen. De verzamelaars van kastanjes kunnen hun hart weer ophalen op de tuin. Vergeet niet te genieten van de herfstkleuren en -geuren, het mooie licht, het geluid van overvliegende ganzen en als je geluk hebt de puttertjes die zich tegoed doen aan de zaden van de zonnebloemen.

Tot ziens op de tuin. Kom deze week gerust meerdere keren: voor je wekelijkse portie groenten, voor de activiteiten op zaterdag en voor het oogstfeest op zondag.