Tuinbericht

week 31 (3-4 en 5 aug)

Oogst deze week

  • prei
  • biet
  • sla
  • courgette
  • spercieboon
  • groente naar keuze

Nog in de bonen..

De bonentijd is in volle gang. De laatste snijbonen zijn uitgeplant en  sperciebonen zijn gelegd , er zijn volop oogstbare sperciebonen.

Verder op de tuin

Het gaat  goed , hoewel er altijd wel een gewas is wat extra aandacht vraagt. Dat zijn op het moment de palm-en boerenkool. Wij twijfelden over water geven, probleem is voor ons opgelost door flinke regenval. Het lijkt alsof ze aangegeten zijn , daarom is er een net over geplaatst tegen vogelvraat. Daarnaast is er extra groeistimulans in de vorm van brandnetelgier gegeven . Het bodemleven is gestimuleerd dmv. een gift compostthee.  Nu vertrouwen wij erop dat de planten gaan groeien. De spruiten , die staan er mooi bij en  op Berkenrode groeit de rode kool goed.

Over de oogst

Tomaten hangen er prachtig bij. Het is nog even afwachten of het  deze week voor allemaal bij proeven van de verschillende soorten blijft of dat er voor iedereen een portie is om mee te nemen. Omdat wij met velen de oogst delen moet er minimaal 25 kg in de week geoogst kunnen worden om iedereen 100 gr mee te geven. Dat wordt de verrassing van de week

Verder is er heel mooi geoogst van de sperciebonen en kunnen wij ook deze week weer ruime porties van deze planten oogsten.

Er zijn  2  soorten bieten oogstbaar:  de traditionele rode en de chioggia. Dit is de decoratieve lichtzoete biet met het lichtere blad en de witte ringen.

Kijktip

De appelbomen , het fruit ziet er  prachtig uit.

En het bloemenbed op de moestuin is ook een plaatje.

Groet,

tot ziens op de moestuin

Tuinteam,stagaires en vrijwilligers