Tuinbericht

Week 29-2020: 14 t/m 18 juli

Oogst deze week

  • biet
  • koolrabi
  • prei
  • sla
  • courgette/patisson
  • komkommer/tomaat
  • snijbiet, ijskruid en NZ spinazie

LET OP: In juli kan je nog van dinsdag t/m zaterdag komen oogsten maar vanaf 1 augustus vervalt de dinsdag als oogstdag.

De crowdfunding  voor de zonnepanelen verloopt goed maar we zijn er nog niet. 3500 Euro van de 5000 is ondertussen binnen.  Veel dank voor alle bijdragen. Daarvoor kunnen we zeven panelen kopen maar we willen er graag tien. Je kan nog steeds een donatie overmaken naar NL66TRIO 0338 8341 09 t.n.v. Stichting Moestuin Leyduin.

Over de oogst

De eerste bieten van dit jaar. Ze komen van ons stukje land bij Berkenrode.

Verder deze week prei (ook het groene blad gebruiken), koolrabi (witte), sla, courgette of patisson, komkommer of tomaat. Oogst je van de snijbiet, NZ spinazie of het ijskruid loop dan een eindje door langs het bed. De planten achteraan (dus aan de boskant) zijn veel mooier en de planten vooraan op het bed kunnen dan weer aangroeien. Wijs ook andere deelnemers hierop als je ze ziet oogsten.

De tuin deze week

De kapucijners zijn al opgeruimd. Deze week gaan we verder met de peultjes. Er gaat weer plantgoed de grond in, de laatste bedden sperziebonen worden ingezaaid, de uien beginnen al te strijken (het blad gaat liggen). Het betekent dat we al weer halverwege het oogstseizoen zijn.

Bij de valkenkast is veel activiteit. Ton Apon maakte mooie foto’s van de jonge torenvalken die leren vliegen. Dat is nog best wel een beetje eng. Zie de foto bij dit tuinbericht.

Kijktip

Deze week geen peulgewas (bonen) om te oogsten. De eerste sperziebonen staan wel al in bloei. Ze hebben kleine witte bloemetjes. Over een paar weken kunnen we er van oogsten.

Tot ziens op de tuin!