Tuinbericht

Opruimen en snoeien

Oogst deze week

  • veel palmkool
  • boerenkool
  • zaad dat over is van vorige jaren

Deze week is de verblijfsschuur aan de beurt om opgeruimd en schoongemaakt te worden. De gereedschapsschuur is al helemaal onder handen genomen. Dat is fijn want veel dingen waren niet goed vindbaar meer of stonden heel erg in de weg. Het roept ook vragen op wat er wel en niet weggedaan kan worden. Een rolschoffel die we nooit gebruiken krijgt in ieder geval nog een kans. Wie weet zie je hem dit jaar over het land rollen. Ook een kleine handmaaier waar ik aan gehecht ben mag nog even blijven. Moet ik hem dit jaar wel een paar keer gaan gebruiken.

Afgelopen zaterdag zijn de appels gesnoeid. Binnenkort zijn de peren en de bessen aan de beurt. De palen voor de kapucijners en peulen staan op hun plek en de draden zijn gespannen. Nu hebben we droog weer nodig om de bedden waar de tuinbonen moeten komen teeltklaar te maken. Komende week ziet het er wat dat betreft niet zo goed uit. De tuinbonen zijn ondertussen wel al aan het kiemen in kisten in de kas.

Jan-Willem is druk bezig om een mooie vijver te maken. Een spannend project waarbij halsbrekende toeren uitgehaald worden.

Het is gezellig dat er af en toe iemand langs komt om boerenkool en palmkool/cavolo nero te oogsten. Op maandag, dinsdag en donderdag kan dat nog steeds. Kijk dan ook even er iets van je gading is in de doos met zaden die over zijn van vorige jaren. Van de palmkool hebben we nog veel. Omdat de bedden waar de kool op staat binnenkort leeg moeten gaan we er deze week van oogsten en “aan de straat zetten”. Deelnemers mogen de kool dan gratis meenemen. Niet-deelnemers tegen een vrijwillige bijdrage. Er is dus kans dat je ook op de dagen dat we dicht zijn een portie palmkool kan halen.