Tuinbericht

Fijne feestdagen

Oogst deze week

  • een kerstverhaal

Op de tuin sloten we 2022 op 23 december af met een wandeling met onze stagiaires door de Amsterdams Waterleiding Duinen en een lekkere kerstlunch. Twee dagen daarvoor verzamelden een aantal deelnemers zich in de schuur o.a. om verhalen te delen.

Deelnemer en secretaris van Stichting Moestuin Leyduin, Fred Hagens, had  ChatGPT gevraagd een verhaal te schrijven over twee poezen Mollie en Muis, kerstmis en een moestuin. Er kwam een verhaal uit over Mollie en Muis die in de sneeuw boontjes gingen plukken, twee konijntjes redden die vast zaten in een net en ter beloning soep kregen van de konijntjes. Dat verhaal kan Fred nu niet meer vinden dus gaf hij ChatGPT de opdracht om weer een verhaal te maken over Mollie, Muis, kerstmis en een moestuin. Er kwam nu een heel ander verhaal uit. Je leest het hieronder.

“Molly en Muis waren twee poezen die samenwoonden in een klein huisje aan de rand van de stad. Ze waren dol op elkaar en hielden van het avontuur. Tijdens de kerstvakantie besloten ze om een moestuin te beginnen.
Ze hadden al jaren gedroomd om hun eigen groenten en fruit te kweken, dus ze waren erg enthousiast toen ze een stuk grond vonden dat ze konden huren vlak bij hun huisje. Ze kozen de mooiste bloemen en planten uit en plantten ze in de moestuin. Ze waren erg trots op hun werk en konden niet wachten tot de planten zouden groeien.
Terwijl ze bezig waren met het verzorgen van hun moestuin, merkten Molly en Muis dat ze niet alleen waren. Er waren allerlei kleine dieren in de tuin, zoals vlinders, mieren en kikkers. Ze vonden het leuk om naar de dieren te kijken en te spelen met ze.
Op kerstavond besloten Molly en Muis om een klein feestje te houden in de moestuin. Ze nodigden al hun vrienden uit, en samen aten ze lekkere hapjes en dronken ze warme chocolademelk. Ze zongen kerstliedjes en dansten in het licht van de kerstboom.
Toen de nacht viel, nestelden Molly en Muis zich in hun warme mandje en keken ze naar de sterren aan de hemel. Ze waren dankbaar voor alles wat ze hadden en voor de vriendschap die ze deelden.
Vanaf dat moment was de moestuin een speciale plek voor Molly en Muis, een plek waar ze konden genieten van de schoonheid van de natuur en delen met hun vrienden. Het was een prachtige manier om de kerst te vieren en een nieuwe traditie te beginnen”.
Voor ons is Moestuin Leduin ook een speciale plek die we graag ook in 2023 weer met jullie delen.
Marja en Marga