Oogstfeest

2 oktober 2016, 12:00 - 15:30

Het oogstfeest gaat door hoewel we het vast niet droog gaan houden. Regenkleding aan.

Op 2 oktober vieren we ons jaarlijkse oogstfeest. Een fijne middag om op de tuin door te brengen met alle deelnemers, vrijwilligers en iedereen die er een bijdrage aan geleverd heeft dat we ook dit jaar weer een goede oogst hebben. Komt allen!

Ik krijg de afgelopen dagen regelmatig de vraag of vrienden, buren, (klein)kinderen mee mogen komen naar het oogstfeest.  Als je de tuin aan anderen wilt laten zien doe dat dan een andere keer. Als je mensen op bezoek hebt en het daarvan afhangt of je wel of niet naar het oogstfeest kan komen neem ze dan mee. Partners en kinderen van deelnemers (dus degenen die wekelijks van de oogst mee-eten) zijn natuurlijk welkom.

Het programma

12.00 inloop en gezamenlijk appels en pompoenen oogsten. En we gaan een “oogstpop” maken. Wordt het de “juffer van Leyduin” of een vogelverschrikker? Met een rokje van maïsbladeren, een hoofd van zonnebloemen en alle andere materialen die we op de tuin kunnen vinden.

12.30 we gaan met zoveel mogelijk deelnemers en de oogst op de foto.

Vanaf 12.30  tot ongeveer 15.30 uur: muziek, lekker eten, ontmoeten.

De Boothill B’s treden weer op. Zo langzamerhand kunnen we ze met recht onze huisband noemen. Ze maken fijne countryachtige muziek.

Sopraan Suzanne Roels komt een paar prachtige opera-aria’s zingen. Net als vorige jaren draagt Jacques een gedicht voor. We sluiten af met “ik ben een tuinman”.

Aanschuiftafel

Neem naar het oogstfeest een gerecht mee zodat we een goed gevulde “aanschuiftafel” kunnen maken. Het tuinteam zorgt voor soep en drankjes. Breng je eigen soepkom mee! Als je wil ook graag het recept van hetgeen je gemaakt hebt. Schrijf erbij wat je met het gerecht hebt en waarom het op het oogstfeest thuis hoort. Het mag ook een  favoriet recept zijn dat je met de groenten van de moestuin gemaakt hebt. Zo maken we samen een mooi Leyduinkookboek.

En maak je geen zorgen “oogstfeeststress” is niet nodig. Geen tijd om in de keuken te staan: je bent toch zeer welkom.

Slecht weer en twijfel je of het oogstfeest wel door gaat. Kijk dan vlak van te voren op de website.

Zin om te helpen met opbouwen, koffie/thee/soep maken, afwassen enz. Mail naar marga@moestuinleyduin.nl

img_0179img_0260img_0160img_0168