Oogstfeest

1 oktober 2017, 11:30 - 15:30

Op zondag 1 oktober vieren we ons jaarlijkse oogstfeest. Een fijne middag om op de tuin door te brengen met alle deelnemers, vrijwilligers en iedereen die er een bijdrage aan geleverd heeft dat de tuin er prachtig bij ligt en er elke week weer geoogst kan worden. Net als in de voorgaande jaren staan lekker eten, muziek en gezelligheid centraal. En we gaan de houtoven openen en in gebruik nemen. Voorafgaand aan het oogstfeest gaan we de appels plukken.

Appels plukken en winterrogge zaaien

Heb je zin om te helpen bij het plukken van de appels en het zaaien van winterrogge, kom dan om 11.30.

We gaan dan samen plukken en de appels wegen. Hoeveel kilo hangt er volgens jou aan de bomen?

Onder het motto: Wie oogst zal zaaien, gaan we winterrogge inzaaien. Als je meedoet krijg je een emmertje met zaad en mag je het zaad breed uitwerpen.

Eten

Neem een lekker gerecht mee zodat we een goed gevulde “aanschuiftafel” kunnen maken. Het is fijn als je op een kaartje schrijft wat de ingrediënten zijn. Het oventeam gaat pizza’s bakken. Het tuinteam zorgt voor soep en drankjes. Breng je eigen soepkom mee!

Muziek

De Fijn Dat Je Aan Het Oogsten Band treedt op. Genre? Bandleden? Laat je verrassen. Het wordt uniek.

Voor wie

Het oogstfeest is bestemd voor de deelnemers van Moestuin Leyduin. Dat betekent de aandeelhouders en hun (eventuele) gezinsleden die samen de oogst opeten.

Programma

11.30 appels plukken en winterrogge inzaaien. Vanaf 12.30 inloop, eten op tafel zetten. 13.00 opening van het feest. Daarna muziek en eten. Het duurt tot ongeveer 15.30.

Helpen

Wil je helpen bij de voorbereidingen of tijdens het feest stuur dan een mailtje aan marga@moestuinleyduin.nl.