Evaluatie seizoen 2018

24 november 2018, 15:00 - 17:00

De bijeenkomst vindt plaats in het Koetshuis van Landschap Noord-Holland op buitenplaats Leyduin.

De jaarlijkse evaluatie van Moestuin Leyduin. We kijken terug op het seizoen en blikken vooruit op 2019.

Natuurlijk beginnen we weer met een mooie fotoserie waarin te zien is hoe de tuin er in 2018 bij lag en welke activiteiten er plaats vonden.

Stichting Moestuin Leyduin opent daarna de vergadering. Waarom is de stichting opgericht, wat zijn de inkomsten en uitgaven over 2018 en de inzet voor 2019.

Om 15.20 neemt tuinder Marga Verheije het over. Zij vertelt over de verloop van het seizoen, bijzonderheden, de oogst, deelnemers, vrijwilligers en dagbesteding en presenteert de cijfers van 2018.

M.b.t. 2019 dienen zich een aantal veranderingen aan zowel voor de CSA-tuinderij als voor de dagbesteding. Belangrijk is dat Marga de exploitatie van de moestuin samen met Marja Dijkzeul gaat doen. Vanaf 2019 zijn er dan dus twee betaalde tuinders die op gelijkwaardige basis de werkzaamheden voor Moestuin Leyduin gaan uitvoeren. We richten daarvoor VOF Moestuin Leyduin op.

We leggen de begroting van 2019 voor. Daarin gaan we uit van een bedrag van 275 Euro per oogstaandeel. De prijsverhoging heeft te maken met het hogere BTW tarief (van 6 naar 9 %) en het feit dat het aandeel voor de tuinders (loon) omhoog gaat.

Na de uitleg gaan we graag in gesprek over het voorgaande. Maar ook: wat zijn de wensen voor volgend jaar b.v. m.b.t. de geteelde gewassen, oogsttijden, activiteiten?

Om 16.45 ronden we de vergadering af.

Voor wie wil is er voorafgaand aan de vergadering koffie of thee. Kom dan wel op tijd.

Na afloop is er voor wie wil in de schuur nog de gelegenheid om na te praten met een drankje.

Waar is het Koetshuis? Vanaf de moestuin ga je langs de Gasterij/Juffershuis. Bij de splitsing sla je rechtsaf. Je loopt/fietst door tot je aan je linkerhand het Koetshuis ziet liggen. Gebruik de ingang aan de achterzijde van het gebouw (door het hekje).