Bieteninspiratie
De middag staat in het teken van koken met bieten! We gaan allerlei verschillende creaties maken op basis van biet die we aan het eind van de workshop samen opeten. We gaan onder andere een bietendrank, bietensoep, bietenspread en bieten velvet cake maken.
Ook gaan we op onderzoek uit wat verschillende kooktechnieken doen met de smaak van biet. Ik zet de recepten voor je op papier en die krijg je mee naar huis zodat je met deze nieuwe inspiratie verder kunt kokkerellen.
De workshop kost €25,- begint om 16:00 en duurt ongeveer 3 uur. Aanmelden kan via de email: simonevisser515@hotmail.com
Ik ben Simone Visser, stagiaire op Leyduin. In september begin ik aan mijn tweede jaar aan de Warmonderhof waar ik stadslandbouw studeer. Naast mijn interesse in het biologisch telen van groenten en kruiden vind ik het heerlijk om met deze mooie producten in de keuken te staan. Daarom heb ik de vegetarische koksopleiding gedaan waar ik heel veel nieuwe technieken heb geleerd om groenten te bereiden. Deze kennis wil ik graag overdragen en het lijkt mij fantastisch om op Moestuin Leyduin samen de keuken in te duiken. Daarom organiseer ik op 2 september de eerste kookworkshop en ik hoop dat er nog velen mogen volgen!